El Fòrum de Metges d'Atenció Primària denuncia el maltractament a la Medicina de Família

Demanen una millora en les condicions laborals, l'augment de pressupost i major disponibilitat de proves diagnòstiques.

Demanen un increment del pressupost d'Atenció Primària
Demanen un increment del pressupost d'Atenció Primària / Arxiu

El Fòrum de Metges d'Atenció Primària (AP) ha llançat un missatge a les administracions públiques perquè se solucione la precarietat laboral que viuen i que suposa una crisi de salut pública.

Com han explicat els representants de les principals organitzacions mèdiques de família, pediatres d'AP, estudiants, sindicats i la mateixa Organització Mèdica Col·legial, l'atenció de la Medicina de Família es veu greument condicionada pel "maltractament" al qual s'està sotmetent en totes les comunitats autònomes, amb especial incidència en regions com Canàries, la Comunitat Valenciana, Castella-la Manxa i Castella i Lleó.

A més, han avisat que des de fa anys es porten fent contractacions temporals de places de Medicina de Família i Pediatria per metges que no tenen el títol, com en el cas de Castella i Lleó, on es va fer pública la intenció de contractar metges sense MIR per a pal·liar mancances existents en els centres de salut en moments "excepcionals". Situacions com aquesta, han advertit, posen en perill la seguretat del pacient.

Consideren que aquestes dinàmiques enganyen els pacients i també el personal professional, i fins i tot, com ha declarat el president de l'OMC, Serafín Romero, s'està davant una "crisi de salut pública".

Per aquests motius el Fòrum ha sol·licitat a les administracions sanitàries mesures que passen per una major remuneració econòmica, major puntuació per l'estada en aquestes places i una major estabilitat d'ocupació amb contractes de llarga durada com a mesura d'incentivació.

Al mateix temps, han demanat un increment del pressupost d'Atenció Primària, la participació d'aquests professionals en tots els processos que es desenvolupen dins de l'Estratègia Nacional de Malalties Cròniques, i un augment de la disponibilitat de proves diagnòstiques.

També et pot interessar

stats