Fortes turbulències escampen el pànic en un vol Alacant-Palma

Un vídeo compartit en xarxes capta com les intenses tempestes que diumenge van assotar les Balears sacsen violentament un avió

Turbulències en un avió Alacant-Palma
30 d'agost 2023 - 14:19

Una història d’Instagram dona testimoni del malson que es va viure en un vol que diumenge transportava viatgers d’Alacant a Mallorca. Crits de pànic dins d’una cabina d’avió que se sacsava com una coctelera per l’efecte de les fortíssimes ràfegues de vent (de 130 km/h) que van assotar l’illa enmig d’un dels pitjors temporals dels últims anys. 

Hui he tornat a nàixer. Ha sigut la primera vegada en la meua vida que he pensat: 'fins ací he arribat’

L’esgarrifós vídeo el va compartir la gimnasta d’elit Estela Orts, que estava vivint, com va explicar ella mateixa, un dels moments més aterridors de la seua vida. Una vegada en terra, l’esportista va posar paraules a l’experiència: “Gent i xiquets que cridaven i vomitaven”, descriu Orts. “Jo no he pogut evitar posar-me a plorar”. Després d’agrair al pilot la seua tasca, gràcies a la qual van poder tornar sans i estalvis a l’aeroport d’Alacant, va fer balanç del que havia sentit dins de l’avió: “Hui he tornat a nàixer. Ha sigut la primera vegada en la vida que he pensat: ‘Fins ací he arribat’”.

Stories publicats en el perfil d'Instagram d'Estela Orts
Stories publicats en el perfil d'Instagram d'Estela Orts / Instagram: @estelaorts

Segons el relat de la gimnasta, el vol s’havia endarrerit a causa del temporal que afectava Palma, però finalment el pilot havia rebut el vistiplau per a viatjar, i l’avió es va enlairar a les 10:30 hores. Després d’unes turbulències que Orts descriu com a “normals”, l’avió va començar a “caure”. “Fins que el pilot va aconseguir estabilitzar l’avió, que pareixia una muntanya russa”. 

Les fortes tempestes, acompanyades de vents que arribaren a 140 km/h i pluges superiors a 100 l/m², no només es van notar en les altures. També van causar nombrosos desperfectes en terra i mar, on encara busquen els dos ocupants d’un veler desaparegut. 

També et pot interessar

stats