Les fortes tempestes forcen a fer rescats, tancar parcs i suspendre actes

Es manté l'alerta groga per a la jornada de diumenge en tota la Comunitat.

Les fortes tempestes forcen a fer rescats, tancar parcs i suspendre actes
Les fortes tempestes forcen a fer rescats, tancar parcs i suspendre actes

Les fortes tempestes d'aquest dissabte a la Comunitat Valenciana han obligat a rescatar persones atrapades en vehicles, a tancar parcs, tallar el trànsit i suspendre diversos actes, entre ells el concert del cantant Manolo García en la plaça de bous de València.

Les pluges han deixat més de 30 litres per metre quadrat en mitja hora en l'aeroport de Manises i 43 litres en quatre hores en la ciutat de València, i l'alerta, que ha passat de taronja a groga en tota la Comunitat, es mantindrà per a la jornada de diumenge, en què les tempestes poden ser localment fortes o persistents.

Durant la jornada d'aquest dissabte, la precipitació acumulada ha sigut de 63 litres per metre quadrats a Xàbia, 53,8 al Poble Nou de Benitatxell, 51 litres a la ciutat de València, 48,4 a Sedaví, 46 a Castelló, 45 a Torrevella, i 44 a Catral, segons Avamet.

Famílies atrapades i talls de circulació

A Alacant, bombers del Consorci han rescatat els conductors de cinc vehicles que han quedat atrapats en una rotonda a Torrevella, que s'ha inundat a conseqüència de les fortes pluges.

A València, els bombers del Consorci han rescatat una família amb un xiquet xicotet i un bebé després de punxar una roda i no poder avançar per les intenses pluges a Alfafar, on també han rescatat dues persones que anaven en una furgoneta i han quedat atrapades en un túnel.

En la ciutat de València, on han arribat a registrar 43 litres per metre quadrat en quatre hores, l'Ajuntament ha tancat tots els parcs i jardins, en compliment del protocol de seguretat davant de l'alerta meteorològica.  

A més, la tempesta elèctrica ha fet tancar semàfors en diversos carrers de València, i han tallat els passos inferiors de l'avinguda de Catalunya, d'eixida de la ciutat, el de Mauro Guillem-Menéndez Pidal per inundació, així com el túnel de Tirso de Molina. A hores d'ara els dos últims ja els han reobert. 

També et pot interessar

stats