Les fortes pluges tornen hui a Castelló i València

Les previsions apunten a precipitacions que s'aniran intensificant i que poden superar els 200 litres per metre quadrat en tot l'episodi.

Una dona es protegeix de la pluja a València
Una dona es protegeix de la pluja a València / Kai Försterling (EFE)

Les pluges tornen a fer acte de presència amb intensitat al territori valencià. Dijous de matí tenim el cel ennuvolat, el vent de gregal s'està reforçant i ha començat a ploure en alguns punts. Aquesta vesprada i la pròxima nit les pluges s'intensificaran a la meitat nord: seran més intermitents al litoral i més persistents a l'interior. A la meitat sud de moment serà difícil que ploga i fins i tot tindrem algunes ullades de sol.

Divendres serà el dia més inestable de l'episodi i tindrem pluges generals i generoses. De matí continuarem amb pluges persistents a l'interior nord i tindrem algunes tronades intenses a les comarques del sud. A la resta tindrem pluges més intermitents, sobretot al litoral.

De vesprada i de cara a la nit de divendres a dissabte pot ploure en qualsevol punt, però les pluges més intenses s'esperen al litoral i prelitoral del golf de València, des del sud de la Plana Alta fins al nord de la Marina Alta. A més, seguirem amb pluges persistents a l'interior nord. El descens dels termòmetres podrà fer aparéixer la neu de forma anecdòtica als cims més elevats.

Dissabte continuaran les pluges, més concentrades al sud del golf de València i amb tendència a remetre de cara a la vesprada. Els acumulats de precipitació seran molt importants en alguns punts i la previsió apunta que en tot l'episodi es podran superar els 200 litres per metre quadrat en moltes localitats i fins i tot els 300 en aquelles zones on més ploga.

També et pot interessar

stats