Un front de pluges agrana el centre i el sud de la Comunitat Valenciana

Les tempestes, puntualment fortes i acompanyades de càrrega elèctrica, han negat camins i han obligat a tallar passos inferiors

Imatge de la tempesta a Carcaixent / H i K Fotografia

Les fortes pluges i les tempestes han recorregut aquest dilluns de vesprada des de l’interior cap al litoral la Comunitat Valenciana, que està en avís groc per precipitacions, que podrien acumular fins a 30 litres per metre quadrat en una hora. Pràcticament tota la Comunitat Valenciana està en avís groc per pluges fins a les 00:00 d'aquest dimarts, un avís que al litoral s'allarga fins demà de matí, però al Baix Segura l'avís continua sent taronja.

Durant la vesprada de dilluns, la previsió de l'Avamet és que en alguns punts del territori podrien arribar a 40 l/m², que s’han superat de sobra a les comarques de la Costera i la Canal de Navarrés. Segons dades de l’Associació Valenciana de Meterologia, a les 22:30 hores, s’havien registrat 72,4 l/m² al terme municipal d'Énguera, 46,7 l/m² a Xella, 55,7 l/m² a Xàtiva, 40,8 l/m² a Anna i 43 l/m² a Canals.

La tempesta s’ha anat desplaçant fins a la Vall d’Albaida i la Ribera Alta. Amb dades de les 20:00 hores, la Barraca d’Aigües Vives, a Alzira, ha vorejat els 60 l/m² en només una hora, i a les 22:30 hores ja acumula 75,4 litres per metre quadrat.

Per la intensitat de la pluja, l’Ajuntament de Xàtiva i el de Canals han informat a través de les seues xarxes socials que han tallat els passos inferiors i la circulació per barrancs. També a Alzira han tallat un tram de la carretera d'Albalat. Els consistoris demanen precaució durant les pròximes hores per la gran quantitat d’aigua que s’ha acumulat. 

També plou amb intensitat a Elx. Des del Martínez Valero, quan faltava només mitja hora perquè començara l’Elx-Mallorca, els companys d’À Punt Esports han enviat imatges de l’estadi, on plou a bots i barrals. 

A primeres hores de la nit la pluja al Baix Segura també ha fet patir fortes tempestes. A Torrevella l'aigua ha convertit en riu alguns carrers del centre.

La forta pluja ha deixat imatges impactants en tot el territori. A València, al carrer d'Antonio Suárez, la tempesta ha tombat un arbre que ha blocat completament el trànsit de la via.

Un arbre ha caigut al Antonio Suárez de València blocant el trànsit
Un arbre ha caigut al Antonio Suárez de València blocant el trànsit / María Poveda

Fortes ràfegues de vent

Les tempestes, que poden ser puntualment fortes, també van acompanyades de càrrega elèctrica, de fortes ràfegues de vent i puntualment de granís. 

De fet, són destacables les fortes ratxes que han acompanyat la pluja durant la vesprada de dilluns al terme municipal de Santa Pola, on s'han registrat ràfegues que han arribat a 79 km/h. També ha bufat molt fort el vent a Xàtiva, amb ràfegues màximes de 66 km/h, i a Alzira, amb ratxes de fins a 61 km/h.

Dimarts seguirà l'avís nivell groc al litoral de les tres províncies del territori valencià, i continuarà dimecres a les costes de Castelló i València per precipitacions que podrien acumular 20 litres per metre quadrat en una hora.

També et pot interessar

stats