Les fortes pluges i la plaga del cotonet rebaixen les bones expectatives de la campanya citrícola

Segons les previsions, la campanya d’enguany fregarà els tres milions de tones de cítrics a tot el territori.

Les fortes pluges i la plaga del cotonet rebaixen les bones expectatives de la campanya citrícola

La campanya citrícola ja està a punt d'arribar a l'equador i, encara que en un primer moment s'esperava un increment important de la producció, les fortes pluges de l’últim mes i la plaga del cotonet estan tirant per terra les expectatives.

En aquests moments està en marxa la collita de les dues varietats amb més tonatge al territori, les navelines i les clemenules, però el primer balanç no és tan positiu com apuntaven les previsions i després que la pandèmia ha disparat el consum de cítrics.

El secretari general de la Unió de Llauradors i Ramaders, Carles Peris, ha assegurat que s’esperava un repunt en el consum i la demanda de cítrics del 20%, que ara per ara s’ha rebaixat a la meitat.

A més, les organitzacions agràries apunten que, degut a les afeccions per les plagues i als calibres baixos, s’està fent més selecció del producte en comparació a altres temporades. Això fa que falte tonatge per a l’exportació.

Malgrat això, l'horitzó encara és optimista. Segons les previsions, la campanya 2020-2021 fregarà els 3 milions de tones de cítrics a tot el territori.

També et pot interessar