Les fortes pluges neguen municipis de la Plana

Els bombers han practicat diversos rescats de gent que havia quedat atrapada, especialment a la platja d'Almassora.

Imatge de portada: La platja d'Almassora, totalment negada

Les fortes pluges de les últimes hores al litoral del nord valencià ha provocat inundacions en punts d'alguns municipis, especialment a la Plana Baixa, com ara Almassora o Vila-real. A primera hora d'aquest dimecres els bombers del Consorci Provincial de Castelló han hagut d'efectuar diversos rescats de persones que havien quedat atrapades per l'aigua. També han intervingut traient aigua de diversos habitatges a causa del desbordament de séquies i per vies inundades en poblacions com ara Benicàssim, Borriana i Orpesa.

Per a aquest dimecres, l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha activat el nivell taronja a les comarques del nord per precipitacions acumulades de fins a 100 l/m2 en 12 hores, que poden ser en forma de pluja o neu.

Els principals problemes s'han donat a la platja d'Almassora, on s'han desplegat algunes dotacions de bombers. Diversos veïns i veïnes que havien quedat atrapats han hagut de ser desallotjats. L'Ajuntament del municipi confirma que hi ha molts carrers tancats, i que per a circular des del poble fins a la platja s'ha d'utilitzar el camí de la mar. De fet, el regidor de platges d'Almassora, Joan Antoni Trenco, ha dit que la situació és molt complicada a zona de la platja, ja que no es pot accedir a totes les cases. Segons ha apuntat, aquestes pluges han causat més destrosses que el passat temporal Gloria.

Davant aquesta situació, l’Ajuntament d’Almassora ha oferit el trasllat i allotjament del veïnat afectat per les inundacions a la platja. Així, l’alcaldessa, Merche Galí, ha recordat que les persones que necessiten ajuda poden contactar amb el 964560007 i el consistori facilitarà el seu reallotjament temporal fins que la platja recupere la normalitat.

Imatge d'Almassora / Joan Martínez Gil

Els bombers també han actuat a Vila-real per a rescatar els treballadors d'una empresa que havien quedat atrapats a conseqüència de les fortes pluges. El Consorci Provincial ha reforçat en les últimes hores el dispositiu de la Plana Baixa amb efectius de l'Alt Palància.

També a la Plana Alta, a Orpesa, ha sigut necessària l'actuació dels bombers per a traure aigua de dins d'un domicili. En aquesta mateixa localitat, les pluges van trencar dimarts un dels murs de contenció de la platja de la Conxa, i va negar baixos i habitatges. Els bombers van rescatar cinc persones i van tancar l'accés nord del municipi.

A Castelló hi ha grans bassals i carrers tallats al Grau, a la zona de la Marjaleria i al districte marítim. Es recomana no eixir al carrer perquè al mateix centre de la ciutat hi ha moltes vies inundades i amb objectes al ferm.

Castelló de la Plana ha registrat en les últimes 24 hores 150 litres per metre quadrat. És la quantitat més gran acumulada en aquest observatori que s'ha registrat fora d'un mes de tardor en tota la sèrie històrica, segons l'Aemet. Des de les 7:00 hores de dimarts fins ara, a Vila-real n'han arreplegat 133,2 i a Vilafamés, 130,8.

La neu va ser la protagonista de la jornada de dimarts en molts municipis del nord de Castelló, especialment a la comarca dels Ports, on va deixar una estampa més pròpia de l'hivern que de l'inici de la primavera.

També et pot interessar

stats