Les fortes pluges a Manuel obliguen a suspendre temporalment la recerca de Marta Calvo

L'UME i gossos ensinistrats en la localització de cossos s'han unit al dispositiu format per un centenar de guàrdies civils.

Imatges del dispositiu de recerca de la jove desapareguda
Imatges del dispositiu de recerca de la jove desapareguda / À Punt NTC

Les fortes pluges que cauen aquest matí a Manuel (Ribera Alta), han obligat a paralitzar temporalment la recerca de la jove desapareguda Marta Calvo. Ja fa 25 dies que no se sap res d'aquesta jove ni del sospitós de la seua desaparició. La Unitat Militar d'Emergències s'ha unit aquest dilluns al centenar d'agents de la Guàrdia Civil que busquen la jove desapareguda Marta Calvo, la pista de la qual es va perdre el passat 7 de novembre.

El delegat del govern central a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha insistit que es treballa amb totes les possibilitats, però que no es pot avançar res. Fulgencio ha afegit que els equips investigadors consideren les hipòtesis més negatives. "No tenim cos, no tenim resultat, no sabem si aquesta persona està desapareguda o està morta i per tant, hem de ser cautelosos a l'hora de determinar l'anàlisi de tot allò que trobem", ha conclòs.

Preguntat per possibles restes de sang i roba trobades durant la recerca, ha indicat que "el que estan fent els investigadors és determinar si això té una correlació entre la persona desapareguda i el presumpte autor però encara no tenim constància dels fets i, per tant, hem de tindre molta cura. Pot haver aparegut sang i no haver-hi víctima", ha incidit.

L'UME s'ha sumat a un operatiu en el qual ja treballen agents de diferents cossos especialitzats de muntanya, activitats subaquàtiques i de la unitat canina, entre altres. Fulgencio ha valorat l'"amplíssim esforç" que estan fent els agents en la cerca de Marta Calvo. "Està sent una investigació amb pocs vestigis, però anem avançant a poc a poc", ha apuntat.

El principal sospitós, amb antecedents per narcotràfic

Els treballs de recerca s'intensificaran en zones de muntanya de Manuel i l'Olleria. A les dos localitats s'han escorcollat a fons les diferents vivendes per les quals va passar el principal sospitós, amb antecedents per narcotràfic a Itàlia i que a València va ser investigat per la mort d'una prostituta al barri de Russafa. També va estar implicat en un incident de trànsit a Paterna, durant el qual va oposar resistència als agents i tenia una requisitòria per narcotràfic fa anys a Badajoz, abans de ser condemnat i empresonat a Itàlia. 

Els investigadors van descobrint cada vegada més detalls sobre aquest home de qui sospiten puga estar ja fora d'Espanya des de fa dies. Els experts en criminologia analitzen tots els vestigis trobats als seus domicilis per a tractar de trobar alguna pista sobre Marta. Els experts en telecomunicacions de la UCO també treballen per accedir als continguts del compte de WhatsApp de la xica i poder així reconstruir els seus últims passos. 

També et pot interessar

stats