Fortes pluges a l'interior de les comarques centrals valencianes

Les precipitacions augmenten els nivells de l’embassament de Loriguilla, que en l'últim mes ha passat de 18 a quasi 23 hectòmetres cúbics.

VÍDEO | Fortes pluges a l\'interior de les comarques centrals valencianes

La gota freda ha sorprés la Comunitat Valenciana en plena Setmana Santa, que es troba en avís taronja per precipitacions en part del territori i avís groc per fort vent, especialment a Dénia (Marina Alta). Les comarques de l'interior de Castelló i València són les que més quantitat d'aigua han arreplegat, com ara els més de 85 litres acumulats a Aín (Plana Baixa) o els 83 a la Vall de Cofrents-Aiora.

El fort temporal s'ha deixat notar a tot el litoral de la Comunitat Valenciana amb ratxes de vent de 80 quilòmetres per hora i ones de més de tres metres d'alçària. Fins i tot, al port de Sagunt s'ha suspés el tràfic marítim durant nou hores.

La bona notícia la trobem en els embassaments, ja que la forta pluja a l'interior ha fet pujar els nivells. Un exemple és el de Loriguilla, que en l'últim mes ha passat de 18 a quasi 23 hectòmetres. La pluja que cauen a les capçaleres dels rius són les més beneficioses i trenquen una ratxa de sequera de més de tres mesos.

També et pot interessar

stats