La forta pluja nega línies de metro, túnels i carrers a Madrid

Mitja dotzena de línies de metro han interromput el servei i algunes estacions han quedat negades per complet

Un vehicle circula per un carrer de Madrid, aquest dimecres
Un vehicle circula per un carrer de Madrid, aquest dimecres / Eduardo Parra (Europa Press)

La pluja incessant durant la vesprada d'aquest dimecres a Madrid ha generat dificultats en nombrosos carrers i vies d'accés a la capital, així com en el transport públic. Mitja dotzena de línies de metro han interromput el servei i algunes estacions han quedat negades per complet. A primera hora de la nit s'ha restablit la circulació de metro, després d'inundar-se diversos trams de sis línies.

Fins a les 8 de la vesprada, els bombers de l'Ajuntament de Madrid han fet 38 intervencions relacionades amb la pluja, sobretot basses d'aigua, accidents lleus i danys en edificacions, segons el balanç d'intervencions d'Emergències Madrid. Emergències 112 de la Comunitat de Madrid ha gestionat fins a les 19.30 un total de 323 incidents relacionats amb embassamaments d'aigua a la calçada, inundació de garatges, alteració del trànsit, danys estructurals en habitatges i retirada d'arbres que han caigut.

Inundada l'estació de metro Banco de España

El fort aiguat ha tingut incidència especial en el metro: les línies 2, 4, 5, 6, 7 i 11 han quedat afectades i només s'ha restablit el servei en les línies 6 i 7. Fonts del servei de metro han informat que la circulació està interrompuda en la línia 4, tallada entre les parades de Lista i Goya, en tots dos sentits. En la línia 2 tampoc no circulen els combois entre les estacions de Las Rosas i La Elipa, encara que ja fa parada a Quevedo i a Banco de España.

Ha sigut aquesta última estació, situada al carrer d'Alcalá, on la intensa pluja ha entrat amb força fins al vestíbul i l'ha deixat completament negat, segons mostren diversos vídeos que circulen per xarxes socials on es veu que l'aigua discorre com una cascada per les escales d'entrada i converteix l'interior en una piscina. L'aigua ha deixat sense servei cinc parades de la línia 5 entre Pirámides i Vista Alegre, i en la línia 11 el metro no fa parada entre La Peseta i La Fortuna.

El servei de rodalia tampoc no ha quedat lliure i ha interromput el servei de trens entre Atocha i Chamartín pel túnel de Sol.

També et pot interessar

stats