Els forns Moreno Ponce, L'Artesana, Masanet i San Antonio tenen els millors dolços de Pasqua

El XXXVII Concurs de Dolços de Pasqua 2024 està organitzat pel Gremi de Forners i Pastissers de València

Primer Premi en la categoria Mona Tradicional de Pasqua, elaborat per l'Horno Moreno Ponce
Primer premi en la categoria mona tradicional de Pasqua, elaborat per l'Horno Moreno Ponce / Gremi de forners i pastissers de València

En el XXXVII Concurs de Dolços de Pasqua 2024 organitzat pel Gremi de Forners i Pastissers de València i amb el patrocini de la Diputació de València, Horno Moreno Ponce de València s'ha erigit guanyador del primer premi en la categoria de mona tradicional de Pasqua, mentre que el forn L'Artesana, també de València, ha triomfat en la categoria de panou. 

D’altra banda, Horno Masanet de València i Horno San Antonio de Sant Antoni de Benaixeve (Horta Nord) han obtingut el primer lloc en les categories de coques de panses i anous i Innovació, respectivament. El producte més innovador ha sigut el panou de te matxa i mandarina, segons ha informat l'organització en un comunicat.

Precisament Horno San Antonio ha fet doblet després de guanyar també el primer lloc en la categoria mona artística, mentre que el premi en la categoria d’ornamentació comercial de Pasqua ha sigut per al forn pastisseria Vicente García Rutia de València.

Coca de panses i anous, panou de te matxa i mandarina, i mona artística, totes de l'Horno San Antonio de Benaixeve, i les dos últimes guanyadores de les seues categories
Coca de panses i anous, panou de te matxa i mandarina, i mona artística, totes de l'Horno San Antonio de Benaixeve, i les dos últimes guanyadores de les seues categories / Amparo Fernández

En el XXXVII Concurs de Dolços de Pasqua 2024, celebrat aquest dilluns i dimarts, han participat prop d'una vintena d'establiments agremiats. El certamen forma part de la campanya que cada any s'organitza i que, en aquesta ocasió, té com a lema "ART-SA", en referència al concepte de producte únic i saludable.

A més, aquest concurs és un aparador per a alguns dels més de 700.000 productes que, aquests dies, es realitzen en els establiments agremiats, així com una mostra del compromís, tant dels professionals de la pastisseria com de la població, amb la tradició artesana valenciana de la mona de Pasqua i altres productes típics de la regió, destaquen.

En aquest sentit, el president del Gremi de Forners i Pastissers de València, Juanjo Rausell, ha assenyalat que iniciatives com el Concurs de Dolços de Pasqua, amb 37 anys ja d'història, és una manera de preservar i promoure les nostres tradicions gastronòmiques i una oportunitat per a honrar les receptes i tècniques transmeses, de generació en generació, mentre explorem noves maneres d'innovar i sorprendre els nostres clients. Rauselll ha agraït també el compromís de tots els agremiats que, amb la seua participació han fet possible una nova edició del certamen. Així mateix, ha destacat l’excel·lència en el disseny i sabor dels productes artesans que s’hi han presentat. “Superen cada any els límits creatius”, ha subratllat.

Tot el producte elaborat pels participants ha sigut donat a Casa Caritat València, una ONG d'atenció a persones sense llar i en situació de risc d'exclusió social.

També et pot interessar

stats