El forense no veu relació entre la fallada del desfibril·lador i la mort d'un home als jutjats

La Fiscalia sol·licita el sobreseïment de les actuacions seguides en un jutjat de València.

El desfibril·lador de la seu judicial no es va poder usar perquè no tenia suficient bateria
El desfibril·lador de la seu judicial no es va poder usar perquè no tenia suficient bateria / Arxiu
04 de desembre 2019 - 14:30

L'informe forense ha conclòs que no hi ha relació entre la fallada del desfibril·lador de la Ciutat de la Justícia de València i la mort d'un home que va patir un infart moments abans de ser jutjat per un assumpte de drogues el mes d'octubre passat. És per això que la Fiscalia sol·licita el sobreseïment de les actuacions seguides en un jutjat de la ciutat.

En concret, l'informe recull que no hi ha cap conducta imprudent en relació amb la defunció de l'home: "El no correcte funcionament del desfibril·lador no aporta relació de causalitat amb el fet davant l'existència de clars factors de risc com ara la cardiopatia isquèmica crònica i la presència de cocaïna en la sang", arreplega.

El succés va ocórrer el 17 d'octubre, quan l'home, de 55 anys, va acudir a la Ciutat de la Justícia per a ser jutjat per tràfic de drogues. En un determinat moment, es va sentir indisposat i es va desmaiar. Inicialment l'atengueren metges que estaven presents i un facultatiu forense, que van realitzar maniobres de reanimació cardiopulmonar bàsiques. No van poder utilitzar el desfibril·lador dels jutjats perquè es trobava sense piles i, per això, "no va funcionar correctament", manté el fiscal.

A l'arribada dels serveis sanitaris (SAMU), l'home presentava un ritme de taquicàrdia ventricular sense pols, per la qual cosa es van iniciar maniobres de reanimació cardiopulmonar avançada amb teràpia elèctrica en diverses ocasions, i també es va aplicar el dispositiu d'ajuda al massatge cardíac. Les dues resultaren infructuoses i, finalment, va morir.

El desfibril·lador no es va poder utilitzar perquè no tenia les piles recomanades pel fabricant, segons van revelar fonts de la Conselleria de Justícia, ni contracte de manteniment des de 2016. 

També et pot interessar

stats