Ford Almussafes tanca una setmana per a previndre l’expansió de la Covid-19

La parada no afecta les reunions que mantenen direcció i sindicats sobre l’expedient de regulacio d’ocupació que podria afectar més de 400 treballadors.

La planta de Ford Almussafes, en una imatge d’arxiu
La planta de Ford Almussafes, en una imatge d’arxiu / À Punt NTC

La planta de Ford Almussafes està tancada aquesta setmana per a previndre l’expansió del coronavirus a la fàbrica, on ja s’han registrat tres casos positius en les últimes 24 hores, segons ha informat la companyia en un comunicat.

L’equip directiu ja tenia planejats tres dies de parada des del dimecres 18 al divendres 20 de març, però davant la situació del coronavirus ha decidit tancar la planta durant la setmana completa. L’organització apunta que en funció de la situació d’alarma i l’actuació del govern “decidirà els següents passos que cal seguir”.

Aquesta qüestió també serà tractada en la reunió convocada per a aquest dilluns 16, a les 15:00 hores, per a negociar l’expedient de regulació d’ocupació (ERO) que l’empresa ha plantejat per a 410 persones a Almussafes, 255 de les quals en l’àrea de muntatge. Afecta també 102 llocs de treball en carrosseries; 30 en pintures; 12 en qualitat i 11 en el departament de logística.

En aquesta trobada s’abordarà com actuar davant el problema sanitari, segons ha explicat el president del comité d’empresa i portaveu d’UGT en Ford Almussafes, Carlos Faubel. Així mateix, es veurà com repercuteix en els milers de llocs de treball de la planta i com afecta la negociació de l’ERO.

La companyia automobilística ha assegurat que estan “seguint amb rapidesa el protocol establit”, incloent-hi la identificació i aïllament de tots els empleats que han tingut contacte pròxim amb les persones malaltes. També insisteixen que seguiran “tots els passos necessaris” perquè el risc derivat d’aquesta situació siga minimitzat.

També et pot interessar

stats