Ford Almussafes aplica un nou expedient de regulació temporal que afecta més de 6.000 persones

La plantilla espera que la fabricació del nou model Kuga estabilitze la situació fins al final d’any.

Un dels models de la planta d'Almussafes, en una imatge d'arxiu
Un dels models de la planta d'Almussafes, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Ford Almussafes comença aquest dijous el primer dels dos dies de l’expedient de regulació temporal d’ocupació, un expedient que és conseqüència de la reducció de la fabricació de vehicles, que ha passat de 150 a 100 diaris. “Ja és el tercer o quart expedient que hem hagut que negociar per a adequar la demanda a la producció”, ha explicat a Les notícies del matí el president del comité d’empresa, Carlos Faubel, sobre una parada de quatre dies que afecta més de 6.000 treballadors i treballadores, a més de l’impacte en la indústria auxiliar de la factoria.

Les condicions en què es troba la plantilla després d’aquesta reestructuració són les mateixes que en el passat: les parades no afecten els complements salarials ni les vacances, després de les quals esperen que la fabricació del nou model Kuga estabilitze la situació fins a la fi d’any. “De moment, estem més tranquils, però està canviant tot el món de la mobilitat i per això continuem molt pendents de les decisions que puguen arribar fins i tot des de Detroit”, ha afegit Faubel. 

La indústria s’enfronta en l’actualitat a un procés de transició cap al vehicle híbrid o elèctric, un repte que el secretari general considera “dels més importants de la història de l’automòbil”. “Afortunadament, ja tenim garantides una planta de bateries que pot ser un inici cap al futur”, ha avançat Faubel.

També et pot interessar

stats