Les forces de seguretat han alliberat 44 víctimes de tràfic de persones en 2020 a la Comunitat Valenciana

Des de 2016, la xifra de dones víctimes d'explotació sexual rescatades per la Policia Nacional i per la Guàrdia Civil arriba a 178

Desarticulen una xarxa de prostitució que operava des de Castalla
Una imatge d'arxiu de la desarticulació d'una xarxa de prostitució que operava des de Castalla / À Punt NTC

La Policia Nacional i la Guàrdia Civil van alliberar en 2020 44 víctimes de tràfic i explotació sexual a la Comunitat Valenciana, segons ha explicat aquest dimecres la delegada del govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero. Una xifra que s'eleva a les 178, atenent a les dades dels últims quatre anys, segons consta en el Balanç Estadístic 2016-2020 sobre Tràfic i Explotació d'Éssers Humans a Espanya, elaborat pel Centre d'Intel·ligència contra el Terrorisme i el Crim Organitzat (Citco), adscrit a la Secretaria d'Estat de Seguretat del Ministeri de l'Interior.

Calero ha criticat que “el tràfic de persones s'ha convertit en les últimes dècades en una forma d'esclavitud contemporània” i ha defensat les iniciatives polítiques per a fer front a aquesta forma de violència contra les dones. Ho ha fet durant una roda de premsa amb motiu del Dia Internacional contra l'Explotació Sexual i el Tràfic de Dones, Xiquetes i Xiquets, que té lloc aquest dimecres.

La delegada del govern també ha afegit algunes dades sobre prevenció. Així, les forces i cossos de seguretat de l'Estat han dut a terme 87 inspeccions administratives a Alacant, Castelló i València durant l'any 2020. En aquest sentit, l'any passat es van identificar 320 persones en situació de risc a la Comunitat Valenciana, una xifra que s'eleva a 5.175 persones des de 2016. L'estudi entén per persona en situació de risc aquella que ha sigut identificada en el transcurs d'una inspecció administrativa en un lloc d'exercici de la prostitució mentre exercia aquesta activitat.

També et pot interessar

stats