Les Forces Armades fan una ofrena floral amb un helicòpter als cementeris inaccessibles de La Palma

Com que no és possible accedir a alguns cementeris de l'illa, l'UME i l'Exèrcit de Terra han muntat un dispositiu per a acompanyar els ciutadans a recordar i homenatjar els seus morts

Tombes del cementeri de Los Llanos de Aridane cobertes de cendra del volcà Cumbre Vieja / Borja Suarez (Reuters)

Els cementeris de La Palma mostren aquest dilluns, dia de Tots Sants, una imatge gens habitual. Coberts de cendra per l'erupció del volcà de Cumbre Vieja, durant els últims dies els cementeris no han deixat de rebre visites de familiars que volen netejar làpides, acomiadar-se dels difunts i fins i tot traslladar les restes dels seus familiars per si la lava, finalment, s'acaba engolint també aquests recintes. Aquest dilluns les Forces Armades han fet una ofrena floral en record als difunts de La Palma.

A alguns cementeris de l'illa no es pot accedir per culpa de la lava del volcà. Per això, personal de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i de l'Exèrcit de Terra han format un piquet a la muntanya de Tenisca, a Los Llanos de Aridane, per a acompanyar els ciutadans a recordar i homenatjar els seus morts en el dia de Tots Sants.

Posteriorment, un helicòpter Super Puma de l'Ala 46 de l'Exèrcit de l'Aire, situat a la Base Aèria de Gando, a Gran Canària, ha sobrevolat el lloc i ha fet una ofrena floral per tots els difunts en un punt pròxim al cementeri de Las Manchas, incomunicat a conseqüència de l'erupció del volcà de Cumbre Vieja.

Mentrestant, el volcà continua amb una activitat frenètica. L'Institut Geogràfic Nacional (IGN) ha localitzat durant les primeres hores d'aquest dilluns 69 moviments sísmics a l'illa canària de La Palma, dels quals tres han arribat a magnitud 3,6, fins ara la més elevada del dia.

També et pot interessar

stats