Font de Mora assegura que no va detectar irregularitats en Ciegsa

L'exconseller ha descarregat en Caturla la responsabilitat dels contractes i de les adjudicacions

L'exconseller d'Educació Alejandro Font de Mora, en una imatge d'arxiu
L'exconseller d'Educació Alejandro Font de Mora, en una imatge d'arxiu / Efe

L'exconseller d'Educació Alejandro Font de Mora ha assegurat davant el jutge que no va veure cap mena d'irregularitat en l'empresa pública Ciegsa i ha descarregat en Máximo Caturla, l'exsecretari autonòmic d'Educació i exconseller delegat de Ciegsa, la responsabilitat dels contractes i de les adjudicacions.

Font de Mora ha declarat, en qualitat de testimoni, en el jutjat d'instrucció número 18 de València per la peça del cas Imelsa en la qual s'investiga el suposat finançament il·legal del PP amb el pagament de comissions il·legals a canvi d'adjudicacions de Ciegsa, empresa encarregada de la construcció de les infraestructures educatives. Estan investigats, entre altres, Caturla, l'expresident de la Diputació de València, Alfons Rus, i l'exgerent d'Imelsa, Marcos Benavent.

Segons ha explicat, durant el seu mandat al capdavant d'Educació mai va veure ni va sospitar cap mena d'irregularitat. Així mateix, tampoc va veure informes relacionats amb les adjudicacions dels col·legis.

Ha narrat que va ser ell qui va nomenar Caturla gerent de Ciegsa per qüestions "d'agilitat" i per "funcionalitat". Sobre aquest tema, ha explicat que, segons els seus antecedents, era la persona adequada per al lloc. En nomenar Caturla, Font de Mora ha assenyalat que es va desentendre de les adjudicacions i contractes dels col·legis.

Pressió social per a fer col·legis, "perquè feien falta"

Font de Mora ha exposat que mai ha rebut cap pressió per a adjudicar ni per a tramitar res, ni per part de polítics ni d'empresaris, i ha puntualitzat que el que sí que hi havia era una pressió social per a fer col·legis, "perquè feien falta". Ha recordat que es van fer construir fins a 200 centres. També considera normal l'increment dels diners pagats per la construcció de més col·legis.

També et pot interessar

stats