La Font de la Figuera presenta una reclamació patrimonial al Ministeri de Transports i Adif

L'Ajuntament assegura que les infraestructures de l'Estat que envolten el poble estan mal plantejades i agreugen els problemes d'inundacions.

Les inundacions a la Font de la Figuera produïdes per la DANA
Les inundacions a la Font de la Figuera produïdes per la DANA / Ajuntament de la Font de la Figuera

Quan es compleix un any de les inundacions ocasionades per la DANA, l'Ajuntament de la Font de la Figuera (Costera), un dels municipis afectats pel temporal, ha formalitzat una reclamació patrimonial per via administrativa al Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana i Adif. Denuncien que les autovies i les vies de tren construïdes les últimes tres dècades al voltant del poble han empitjorat "alarmantment" la canalització natural de les aigües pluvials sense que s'haja donat solució, després de les reiterades converses que el consistori ha assegurat que ha mantingut amb aquestes institucions.

En resposta a l'abandó del ministeri i Adif, l'Ajuntament ha presentat per primera vegada aquesta reclamació patrimonial i demana vora 550.000 euros per a reparar els danys causats per les inundacions de la DANA.

La reclamació patrimonial obri el tràmit administratiu. S'ha presentat un document amb suport jurídic i fonamentat en estudis d'experts que demostren que les obres no s'han dut a terme amb la canalització adequada.

L'alcalde de la Font de la Figuera, Vicent Muñoz, ha lamentat la situació i assegura que el consistori "ha invertit molts recursos econòmics i humans" i puntualitza que aquesta reclamació "ve de fa trenta anys". "A la Font de la Figuera estem patint les infraestructures sense tindre ni tan sols trens que hi paren", ha criticat.

També et pot interessar

stats