La 'Font dels desitjos' preparada per a la Plantà

Pedro Espadero planta per cinqué any consecutiu la foguera oficial d'Alacant.

Imatge d'arxiu de les fogueres d'Alacant
Imatge d'arxiu de les fogueres d'Alacant

La Font dels desitjos és el títol de la foguera oficial, obra de l'artista Pedro Espadero. Un monument de 20 metres d'alçada i 17 d'ample que ret un homenatge a les fonts de la ciutat d'Alacant. "Farem un recorregut per les fonts de la història parlant de quan es van inaugurar, i de l'ús que tenien. Dins aquestes fonts, trobarem la font dels desitjos", assegura Pedro Espadero. L'artista ha creat un monument que imita la Fontana di Trevi. D'aquesta manera el geni de les aigües farà complir els desitjos la nit de la Cremà. 

Al taller d'Espadero l'activitat és frenètica aquests dies, i falten només tres dies per a la plantà. Es rematen els últims detalls abans d'embalar els monuments i preparar-los per al trasllat cap a la plaça de l'Ajuntament. D'una bona organització al taller depén en bona part l'èxit dels treballs al carrer. 

El monument oficial de la ciutat, enguany serà participatiu. Tindrà a la part de darrere una espècie de boca de la verità romana que, com una gran bústia, podrà arreplegar tot els desitjos dels alacantins i dels visitants. En aquesta part del monument es podran deixar els desitjos escrits en paper que desapareixeran amb les flames de la Cremà, en espera que es complisquen la nit de sant Joan. 

Amb el monument la Font dels desitjos és la tretzena vegada que Pedro Espadero planta la foguera oficial a la plaça de l'Ajuntament.

També et pot interessar

stats