El Fons Covid-19 aprova quatre investigacions valencianes de CSIC, Fisabio, La Fe i Isabial

El projecte, llançat per l'Institut de Salut Carlos III, disposa de 24 milions d'euros i ja n'ha invertit més del 75%.

Un investigador realitza tasques al laboratoris en una imatge d'arxiu
Un investigador realitza tasques al laboratoris en una imatge d'arxiu / À Punt

El Fons Covid-19, llançat per l'Institut de Salut Carlos III el 19 de març per a finançar projectes d'investigació sobre el coronavirus, ha aprovat quatre noves investigacions de la Comunitat Valenciana.

La del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), a través de l'investigador Iñaki Comas de l'Institut de Biomedicina de València, que analitzarà el genotip dels pacients i del virus per a establir la relació amb les característiques clíniques de la malaltia.

Una altra de les investigacions aprovades, coordinada per la Fundació Investigació Sanitària i Biomèdica de la Comunitat Valenciana (Fisabio), tracta sobre l’obtenció de noves seqüències genòmiques del coronavirus.

Per part seua, l'Institut d'Investigació Sanitària La Fe de València és el coordinador d'un projecte que busca validar una escala pronòstica en casos de pneumònia per Covid-19.

En quart lloc, s'ha aprovat el projecte de l'Institut d'Investigació Sanitària d'Alacant, que coordina una investigació que estudiarà el microbioma i el viroma associats al coronavirus, amb l'objectiu de determinar la importància que tenen en el desenvolupament de la infecció i de la malaltia.

El Fons Covid-19, que disposa de 24 milions d'euros, ja ha superat els 80 projectes aprovats en tot Espanya i ha invertit més del 75% del pressupost. Molts d'aquests projectes ja estaven en marxa dins de diferents entorns clínics i centres d'investigació, i tots tenen en comú que generaran coneixement per a trobar solucions i millores d'aplicació immediata en els pacients i el sistema sanitari.

També et pot interessar

stats