Foment es quedarà la gestió de les nou autopistes de peatge rescatades

El govern central trau a concurs el manteniment de les vies, entre les quals hi ha la circumval·lació d'Alacant, per 42 milions a l'any.

Una de les autopistes rescatades és la circumval·lació d'Alacant
Una de les autopistes rescatades és la circumval·lació d'Alacant / Arxiu

El Ministeri de Foment ha decidit que les nou autopistes de peatge que van fer fallida i van ser rescatades continuen sent propietat de l'Estat i no es traguen a concurs públic per a tornar a cedir-ne l’explotació a empreses privades. La circumval·lació d'Alacant n’és una.

Les altres vies afectades són les quatre radials de Madrid, l'Eix Aeroport que uneix Madrid amb l'aeroport de Barajas, la Madrid-Toledo, l'Ocaña-La Roda i la Cartagena-Vera. Algunes de les autopistes porten, a més, associats trams lliures de peatge, com la carretera M-50 de circumval·lació de Madrid o part de l’A-7 al seu pas per Alacant.

Foment ha tret a concurs sis contractes per als treballs de manteniment ordinari d'aquestes infraestructures per als pròxims tres anys per un import de 126 milions d'euros, 42 per any. A més d'atendre el manteniment, el Ministeri ha d’assumir inversions de vora 320 milions d'euros per a solucionar el dèficit d'inversió que arrosseguen aquestes vies, que van fer fallida en cascada a partir de la fi del 2012, en plena crisi.

També et pot interessar

stats