Foment preveu abaratir el peatge de les nou autopistes que van fer fallida per a augmentar el trànsit

Ábalos assegura que l'objectiu és que aquestes vies, com ara la circumval·lació d'Alacant, tinguen "preus raonables".

Circumval·lació d'Alacant
Circumval·lació d'Alacant / Europa Press

El Ministeri de Foment estudia abaratir el preu del peatge de les nou autopistes que van fer fallida i que gestiona a través de Seittsa, entre les quals es troba la circumval·lació d'Alacant. La finalitat és fomentar-ne l’ús i que augmente el trànsit. Així ho ha destacat aquest dilluns el titular del departament, José Luis Ábalos, en un esmorzar informatiu d'Europa Press.

L'objectiu de Foment, segons ha explicat Ábalos, és que aquestes vies tinguen "preus raonables" i, a més, presenten "certs avantatges per als veïns" de les zones on es troben.

Les nou autopistes rescatades, i que gestiona Foment, són les quatre radials de Madrid, la Madrid-Toledo, l'Ocaña-La Roda, la que uneix Madrid i l'aeroport de Barajas, la circumval·lació d'Alacant i la Cartagena-Vera.

Aquestes vies seguiran sent gestionades pel Ministeri a través de la societat Seittsa, regulada per un reial decret llei aprovat recentment al Consell de Ministres i que aquest dijous afronta el debat de convalidació al Congrés.

El ministre Ábalos ha avançat que Foment no preveu tornar a traure a concurs aquestes vies per a cedir de nou la gestió a la iniciativa privada, fins que no tinga calculat l'import que ha suposat el rescat de les autopistes en l'anterior legislatura.

La segona circumval·lació a Alacant

La circumval·lació d'Alacant va passar a les mans de la Societat Estatal d'Infraestructures de Transport Terrestre l'abril passat, amb la liquidació de la concessionària, Ciralsa.

Aquest tram de l'AP-7 es va obrir el 2007 com una segona circumval·lació de la capital alacantina, ja que enllaçava l'AP-7 des del Campello amb l'A-31 a l'altura de Montfort, per a absorbir, amb el temps, fins al 80% del trànsit que circula actualment per l'A-70, que es xifra en uns 30.000 vehicles. És en els mesos d'estiu quan aquesta via registra el major nombre d'usuaris, ja que és utilitzada pels turistes per a desplaçar-se des de l'aeroport de l'Altet. 

També et pot interessar

stats