Foment llança el registre al qual Uber i Cabify han de notificar tots els serveis

Permetrà detectar infraccions dels vehicles VTC i sancionar a partir del 2 de maig.

Foment llança el registre al qual Uber i Cabify han de notificar tots els serveis.
Foment llança el registre al qual Uber i Cabify han de notificar tots els serveis. / Arxiu

El Ministeri de Foment posa en marxa aquest divendres el registre en línia al qual els vehicles de lloguer amb conductor, els coneguts com VTC, estaran obligats a notificar tots els trajectes de transport que realitzen. Aquest tipus de transport dona servei a plataformes com ara Uber i Cabify.

El registre naix com un instrument per a garantir que els VTC compleixen els requisits que tenen establits per llei, és a dir, que presten trajectes contractats prèviament i no arrepleguen passatgers a la via pública o en grans recintes com ara estacions, aeroports o estadis. També permetrà vigilar que els vehicles compleixen el percentatge de viatges que poden realitzar fora de la comunitat autònoma en què han obtingut la llicència.

Aquest instrument, no obstant això, tindrà una funció informativa durant els dos primers mesos de funcionament. Per tant, fins al 2 de maig no iniciaran els procediments sancionadors que corresponguen si es detecten infraccions dels VTC.

La mesura representa una de les vies que té l'administració central per a actuar en l'àmbit del sector dels VTC, tal com el titular de Foment, José Luis Ábalos, va indicar recentment. El registre es posa en marxa mentre els governs autonòmics estan aplicant aquestes competències de manera distinta.

També et pot interessar

stats