Foment licita les obres de duplicació de l'N-220 d'accés a l'aeroport de València

L'actuació té un pressupost de 75,5 milions d'euros i preveu també un tercer carril a l'autovia V-30.

Accés al polígon Font del Gerro des de la V-30, en una imatge d'arxiu
Accés al polígon Font del Gerro des de la V-30, en una imatge d'arxiu / Europa Press

El Consell de Ministres ha autoritzat la licitació del contracte de les obres de duplicació de la calçada de l'N-220 d'accés a l'aeroport de València. El valor estimat del contracte és de 75,5 milions d'euros.

L'actuació consisteix a duplicar la calçada de la carretera N-220, al tram de 2,74 quilòmetres comprés entre l'enllaç de l'aeroport i l'enllaç amb l'autovia V-30, així com la construcció de tercers carrils a l'autovia V-30 entorn de l'enllaç amb la carretera N-220 en un tram de 3,13 quilòmetres.

Així mateix, s'han projectat dos accessos per als vianants a diferent nivell, que comuniquen la zona industrial i el nucli urbà de Manises amb l'aeroport. Al llarg del recorregut es remodelaran els tres enllaços existents: enllaç de l'aeroport, enllaç de Manises i enllaç de l'autovia V-30.

També s'ha redactat un projecte d'integració paisatgística, amb un doble objectiu: urbanitzar la part superior del túnel, connectant carrers de Manises que actualment estan tallats per l'N-220 i creant zones de jocs, passejos, jardí urbà i carril bici. En l'àmbit del Parc Natural del Túria es plantaran espècies autòctones i es prendran mesures contra l'erosió de talussos i marges.

Llum verda al projecte per a millorar el ramal d'accés a la Universitat d'Alacant

D'altra banda, el Ministeri de Foment ha aprovat el projecte de millora del ramal d'accés a la glorieta de la Universitat d'Alacant, des de l'A-70, sentit Múrcia. El pressupost d'aquesta actuació és d'1,24 milions d'euros. 

També et pot interessar

stats