La Foia de Bunyol tindrà finalment centre d'especialitats

Es tracta d'una reivindicació que la plataforma Pro-Hospital Comarcal va començar a plantejar fa 15 anys.

VÍDEO | La Foia de Bunyol tindrà finalment centre d'especialitats

Després de més d'una dècada de reivindicacions, la comarca de la Foia de Bunyol comptarà amb un centre d'especialitats. Aquesta setmana s'ha registrat una proposició no de llei presentada a les Corts i que han firmat PSPV, Unides Podem i Compromís. El Consell sol·licitarà a l'empresa concessionària del Departament de Salut de Manises que dote aquesta comarca de les infraestructures mèdiques necessàries.

Segons la plataforma Pro-Hospital Comarcal, que lluita per aquesta causa des de 2004, la Foia de Bunyol pateix la manca de serveis d'algunes especialitats mèdiques i proves diagnòstiques, fet que obliga la població, també l'envellida, a haver de desplaçar-se a altres àrees per tal de tindre accés a serveis sanitaris necessaris.

La plataforma ha rebut la notícia del futur centre d'especialitats amb certa incredulitat, ja que, com explica Araceli Bartolomé, secretària d'aquesta plataforma ciutadana en els últims anys els han fet molts promeses que no s'han materialitzat.

Aquesta comarca pertany al departament de salut de Manises, gestionat des de 2009 per l'empresa Sanitas, la qual és responsable de dotar el territori de les infraestructures necessàries. Ara l'empresa concessionària haurà de complir els nous acords, i si no ho fa així, el Consell podria consignar la partida pressupostària per a iniciar les obres.

També et pot interessar

stats