El foc a la Ribera d'Ebre ja ha cremat 5.700 hectàrees

El foc es desplaça cap a les Garrigues i el Segrià i es preveu que la superfície afectada arribe a les 20.000 hectàrees.

El foc a la Ribera d\'Ebre ja ha cremat 5.700 hectàrees
El foc a la Ribera d'Ebre ja ha cremat 5.700 hectàrees

Continua descontrolat l'incendi que crema la Ribera d’Ebre i ha afectat unes 5.700 hectàrees, segons l'última actualització dels Agents Rurals. 

És el pitjor incendi que ha patit Catalunya en els últims vint anys i els pitjors pronòstics apunten que podria arribar a les 20.000. El foc avança sense control cap a les Garrigues i el Segrià. En l’extinció de l’incendi treballen 350 bombers i 230 unitats de l’exèrcit.

El cap de l'operatiu dels bombers, Antonio Ramos, ha afirmat en roda de premsa que durant la nit el vent serà "favorable" però que aquest divendres les condicions meteorològiques dificultaran les tasques d'extinció, ja que "farà més calor i la humitat baixarà". A més, ha afegit que l'incendi continua "totalment actiu". 

Segons la Generalitat de Catalunya, tardarà dies a ser controlat. Els municipis afectats són Vinebre, la Palma d’Ebre, Flix i Maials, però el més afectat és la Torre de l’Espanyol, on les flames han obligat a desallotjar més de quaranta persones de masos i avança de manera implacable. 

Protecció Civil ha ordenat el confinament a casa de tots els habitants de Bovera, a la comarca de les Garrigues, i de les persones vulnerables de Maials, al Segrià. 

Hi ha cinc carreteres tallades i 53 persones desallotjades. Els agents rurals han restringit, per precaució, els accessos als parcs naturals del Montsec, del Montsant i dels Ports de Tortosa. 

La consellera d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, Teresa Jordà, ha demanat alerta màxima davant d'una situació extrema, especialment de cara a la celebració d’aquest divendres de la revetla de Sant Pere. I és que, segons ha avisat, un altre incendi forestal obligaria a dividir el dispositiu d'extinció. En la mateixa línia, el secretari general d'Interior, Brauli Duart, ha insistit que s'ha d'extremar la precaució per a evitar situacions de risc a causa de l’incendi. 

Per la seua banda, el Ministeri d'Agricultura ha anunciat l'enviament de deu mitjans aeris i dues brigades d'especialistes en extinció per a sufocar el foc.

La Generalitat hi col·labora en l’extinció

La Comunitat Valenciana està col·laborant amb l’extinció de l’incendi. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha assegurat que ha ordenat l’enviament d’una sèrie d’efectius per a ajudar a sufocar el foc. 

També et pot interessar

stats