La flota pesquera, parcialment amarrada pel temporal marítim

El litoral de la Comunitat Valenciana, llevat del sud Alacant, està en alerta groga per vent fort i ones de fins a 4 metres

Embarcacions pesqueres amarrades al port de Xàbia
Embarcacions pesqueres amarrades al port de Xàbia / À Punt NTC

El temporal marítim manté amarrada bona part de la flota pesquera valenciana. El 70% de les confraries de Castelló s'han quedat al port, com també ho han fet la majoria de la província de València (Gandia, Cullera, Sagunt) i les de la Marina Alta (Dénia, Xàbia, Calp), al nord d'Alacant, segons les dades facilitades per la Comissió Interfederativa de Confraries. Hi ha mala mar, i una previsió de vent de nord i nord-est de força set (en una escala de 12) i d'ones d'entre tres i quatre metres.

És dia de treball administratiu i de reparar xarxes a la confraria de Xàbia (la Marina Alta). "Està dins del que toca a la tardor però no ens fa gràcia, estarem dos dies sense guanyar un duro" es lamenta el president, Moisés Erades, que recorda que les previsions estiren el temporal fins divendres.

El litoral de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, excepte el del sud d'Alacant està en alerta groga fins a les 23:59 hores per fenòmens costaners derivats de la borrasca Blas. L'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu activar-la novament dijous, a les 15:00 hores, i deixar-la activa 24 hores més, fins a les 15 h del divendres

El primer colp de Blas, el cap de setmana, va impactar al litoral nord i va tindre una especial incidència a les platges d'Orpesa, Almassora, Moncofa, Nules i Almenara, amb inundacions a les vivendes de primera línia i als passejos.

També et pot interessar

stats