La neu i la pluja entren pel nord i es generalitzaran aquest dimecres per tot el territori

Dos trams del pantalà del Port de Sagunt han caigut aquest dimarts a causa del temporal marítim

La neu arriba a Fredes, al Baix Maestrat
La neu arriba a Fredes, al Baix Maestrat / José M. Bel
À Punt NTC
À Punt NTC @apuntnoticies
07 de febrer 2023 - 10:33 Actualitzat: 07 de febrer 2023 - 22:13

Després d’un matí de relativa calma, la pluja i les nevades tornen amb força aquest dimarts a la vesprada a l’interior nord del territori valencià, on la cota de neu fregarà els 1.000 metres. Les previsions apunten que la nit i la matinada estaran protagonitzades per intenses nevades i per precipitacions. El temporal Isaack ha donat unes hores de treva de precipitacions, però continuarà deixant pluja i neu durant les pròximes hores.

La neu també s’ha pogut veure al nord d'Alacant, on comença a quallar per damunt dels 1.100 metres. De fet, a la serra de Mariola ja hi ha més de 25 cm de neu i durant les pròximes hores hi continuarà nevant.

Segons ha informat el Centre de Coordinació d’Emergències, a les 20:00 hores ha començat a nevar intensament a Castellfort, als Ports. Les ràfegues màximes de vent s’han registrat a Xàbia (42 km/h), Vilafranca (35 km/h) i Villena (33 km/h). 

Dimecres continuaran el temporal de mar, les pluges i les nevades abundants als Ports, el Maestrat i l'Alcalatén. La neu es presentarà en cotes de 800 a 1.000 metres. Al llarg del dia les precipitacions s'aniran movent de nord a sud i de vesprada agafaran cos a les comarques centrals. El vent bufarà de gregal i llevant fort, especialment durant la primera meitat del dia, i les temperatures es mantindran molt baixes.

El vent anirà a la baixa durant la jornada de dijous, però es mantindrà el fred intens i les precipitacions en forma de neu en cotes baixes. Seran més probables al centre i nord, també amb una cota de neu de 700 a 800 metres. Al Comtat, l'Alcoià i la Marina, la cota serà superior als 1.000 metres. 

La jornada d’aquest dimarts al matí ha estat protagonitzada per un temporal marítim amb ones de fins a quatre metres. En la franja costanera, el gregal ha superat els setanta quilòmetres per hora, i això ha obligat la flota pesquera a quedar-se amarrada al port. De fet, tot el litoral valencià està sota avís de l’Agència Estatal de Meteorologia per fort onatge aquest dimarts i es mantindrà dimecres. Tot i això, el trànsit marítim del port de València o Sagunt ha operat amb normalitat, segons han confirmat fonts de l'Autoritat Portuària.

Cauen dos trams del pantalà del Port de Sagunt pel temporal marítim

Dos trams del pantalà del Port de Sagunt han caigut aquesta matinada a causa del temporal marítim, i se sumen als altres tres trams que van caure durant la DANA de desembre del 2019 i a conseqüència de la borrasca Gloria de gener del 2020, segons han informat fonts de l'Autoritat Portuària de València.

El litoral nord de la província de València, on està situada la infraestructura, es troba en alerta nivell groc per vents del nord-est de força 7 (de 50 a 60 quilòmetres per hora) i ones de tres metres.

Les fonts han recordat que la zona està en "estat ruïnós" des de fa temps i està senyalitzada perquè no hi haja accidents des del punt de vista marítim, i també hi està prohibit l'accés de persones.

Imatge d'arxiu del pantalà del port de Sagunt
Imatge d'arxiu del pantalà del port de Sagunt / À Punt

També et pot interessar

stats