Fitxes de religió homòfobes en un IES de la Vila Joiosa

Els materials critiquen l'homosexualitat i la contracepció, entre d'altres, per "antinaturals".

Part d'una de les fitxes
Part d'una de les fitxes / Jaume Viñes

Alumnes de l'institut Marcos Zaragoza de la Vila Joiosa han donat a conéixer, a través de les xarxes socials, alguns dels materials amb què treballen en l'assignatura de religió, almenys en quart d'ESO. 

A les fitxes es poden trobar idees homòfobes com: "L'homosexualitat contradiu el pla perquè Déu va crear l'home i la dona. L'homosexualitat és antinatural, ja que en ella no hi ha possibilitat d'expressar l'amor fecundament. Els actes homosexuals s'han d'evitar sempre, ja que suposen un greu desorde moral", i "la fecunditat no és cap malaltia per a haver de medicar-se contra ella. Què pensaríem si algú s'operara o es medicara per a quedar-se sord o coix? No seria un pecat contra la llei natural?".

Els materials també critiquen pràctiques relacionades amb la sexualitat humana que contradiuen el sisé i nové manaments, com la masturbació, de la qual s'hi diu que és la "reducció del sexe a un acte egoista de simple plaer personal", o les relacions prematrimonials. A més, segons les fitxes, els mètodes contraceptius responen a una mentalitat antinatalista que "és la mentalitat egoista que prefereix tindre més coses a més fills".

Finalment, els materials conviden a la reflexió grupal sobre qüestions en classe com "l'adopció per part de parelles homosexuals no respon al que és millor per al fill, sinó al desig de donar patent de normalitat a uns adults" o "jo faig amb el meu cos el que vull".

Des de la Conselleria d'Educació han respost que analitzaran el cas des de la inspecció educativa adscrita a la direcció territorial. 

També et pot interessar

stats