La Fiscalia del Suprem investiga una presumpta fortuna oculta de Joan Carles I a l’illa de Jersey

Una informació que avança el diari El Mundo apunta que 5 milions d'euros s'haurien mogut al voltant de l'any 2005, quan l'emèrit era inviolable.

El rei emèrit, Joan Carles I, en una imatge d'arxiu.
El rei emèrit, Joan Carles I, en una imatge d'arxiu.

El Servei de Prevenció de Blanqueig de diners (Sepblac) ha descobert el que podria ser una nova fortuna del rei emèrit Joan Carles I, amagada en aquest cas a l'illa de Jersey, un conegut paradís fiscal.

Segons una informació que avança el diari El Mundo, 5 milions d'euros s'haurien mogut al voltant de l'any 2005, és a dir, quan Joan Carles I encara ocupava el tron i tenia, per tant, inviolabilitat.

El Sepblac ha detectat moviments de capitals recentment en aquest compte fiscalment opac i ha enviat l'alerta a la Fiscalia

El diari informa que la investigació serà assumida directament per la Fiscalia del Tribunal Suprem i no per Anticorrupció.

La fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado i el fiscal en cap d’Anticorrupció, Alejandro Luzón, han anunciat aquest divendres, en una reunió informal amb periodistes, que s’ha obert una tercera via d’investigació oberta al Tribunal Suprem amb el rei emèrit en el centre. Apuntaven que en aquest cas Joan Carles I estaria sent investigat per presumptes delictes fiscals i de blanqueig de capitals.

Les investigacions s’han obert tan sols fa dies arran d’un informe d’intel·ligència financera elaborat pel servei executiu de la comissió de prevenció del blanqueig de capitals i infraccions monetàries, el Sepblac. Amb aquest document, es va donar trasllat a la Fiscalia de l’alt tribunal, en tractar-se de l’excap de l’Estat, una persona aforada. Segons han confirmat Delgado i Luzón, les indagacions estan encara en fase embrionària i sota secret, però serà de nou directament la Fiscalia del Suprem la que assumisca les investigacions.

Aquesta tercera causa s’afig a les dues ja obertes, una pel cobrament de presumptes comissions de la construcció de l’AVE a la Meca, i la més recent, sobre possibles pagaments amb targetes opaques de les quals es podrien haver beneficiat no només el rei Joan Carles, sinó també altres membres de la seua família.

També et pot interessar

stats