La Fiscalia sol·licita la primera de pena de presó permanent revisable a la Comunitat Valenciana

El fiscal ha demanat la pena màxima per a un home acusat d'assassinar amb un coixí una dona de 82 anys.

En imatge, la Ciutat de la Justícia de València

La Fiscalia ha sol·licitat per primera vegada a la Comunitat Valenciana una pena de presó permanent revisable per a un acusat d'assassinat. El fiscal ha demanat la pena màxima per a un home que presumptament va asfixiar amb un coixí una dona de 82 anys amb l'objectiu de robar-li les joies i els diners que tenia a sa casa. 

El fiscal exposa que l'acusat va cometre el delicte d'assassinat amb el de robatori, i que procedeix imposar-li la presó permanent revisable sobre la base de l'article 140.1.1a del Codi Penal. 

Aquest article assenyala que s'aplicarà la PPR “quan la víctima siga menor de 16 anys o es tracte d'una persona vulnerable”, com era el cas de la dona assassinada. En aquest cas, la dona no sols era una persona anciana, sinó que a més tenia una malaltia que la incapacitava per a poder defendre’s de l'atac que va patir.

Quant a la possibilitat de llibertat condicional, en cas de ser condemnat, l'acusat haurà de complir un mínim de 25 anys i, després d'aquest període, i si aconsegueix la llibertat condicional, estarà en aquest règim un mínim de 10 anys.

També et pot interessar

stats