La Fiscalia redueix les penes per als acusats del cas Palau

Demana entre dos i cinc anys, ja que manté la malversació i prevaricació i retira la falsedat documental i els agreujants.

VÍDEO | La Fiscalia redueix les penes per als acusats del cas Palau

La Fiscalia Provincial de València ha rebaixat les penes per als quatre acusats del presumpte desfalc en el Palau de les Arts a entre dos i cinc anys de presó, segons ha exposat el fiscal en la penúltima sessió del judici.

En concret, sol·licita cinc anys per a qui va ser responsable d'Administració del Palau, Ernesto Moreno; tres anys per al president del consell d'administració de Patrocini, José Antonio Noguera Puchol; i per al conseller delegat de Patrocini Joaquín Maldonado; mentre que reclama dos anys de presó per al excònsol de França a València i administrador de la societat Radcliffe Pablo Broseta.

Inicialment, el fiscal encarregat d'instruir aquest procediment, Vicente Torres, qui no ha pogut seguir el juí després de ser designat recentment magistrat del TSJ, demanava set anys de presó per a tots els acusats excepte per a Moreno, per al qual reclamava huit.

No obstant això, el representant del ministeri públic que ha seguit la vista ha decidit modificar l'escrit de qualificació provisional i rebaixar les penes després d'eliminar el delicte de falsedat documental així com suprimir la modalitat continuada del de malversació i prevaricació administrativa. 

En aquest procediment també estava acusada la exintendent del Palau de les Arts Helga Schmidt, però no ha arribat a asseure's en la banqueta després de morir el mes de setembre passat, amb el que ha quedat extingida la seua possible responsabilitat penal.

També et pot interessar

stats