La Fiscalia recorrerà contra la decisió del Tribunal Constitucional de rebutjar el recurs de Puigdemont

Junts per Catalunya acusa el Constitucional de "decorar jurídicament una estratègia d'estat contra l'independentisme"

Imatge d'arxiu de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont
Imatge d'arxiu de l'expresident de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont / À Punt NTC

La inadmissió aquest dimecres pel Tribunal Constitucional (TC) del recurs de l'expresident català Carles Puigdemont contra la seua orde nacional de detenció, ha fet que la Fiscalia anuncie que recorrerà contra la decisió, mentre que Junts ha acusat la institució de "decorar jurídicament una estratègia d'estat contra l'independentisme".

L’alt tribunal —amb el vot a favor de dos jutges conservadors i el vot en contra d'un progressista— ha pres la decisió després de considerar que no s'està vulnerant cap dret fonamental i reafirma així l'orde de detenció del Tribunal Suprem, que va confirmar el processament de l'expresident català pels delictes per malversació agreujada i desobediència en relació amb el procés, després de quedar derogat el delicte de sedició.

Però la resolució l'ha presa l'anomenada sala de vacances del Tribunal Constitucional, encarregada d'assumir els casos urgents durant el mes d'agost, i la Fiscalia no considera que siga urgent resoldre ara aquesta qüestió. Per això, ha informat que a partir de setembre recorrerà contra la decisió del TC ja que, segons han informat fonts fiscals, també considera que no és un cas que s'haja de sostraure de les decisions ordinàries del tribunal de garanties.

La magistrada del Constitucional Laura Díez ha dissentit dels seus companys —els conservadors Concepción Espejel i César Tolosa— en la votació i ha esgrimit precisament que aquesta sala de vacances no hauria d'haver intervingut per no ser urgent la decisió sobre la suspensió de les mesures cautelaríssimes i per considerar que, en el seu cas, el recurs d'empara degué ser admés.

La presidenta de Junts, Laura Borràs, ha afirmat en Twitter que el Constitucional actua contra Puigdemont pensant en la investidura: "L'aparell judicial va actuar durant la campanya electoral i ara actua pensant en la investidura. No fallen. Resolen en temps rècord, a l'agost... En l'Estat espanyol no hi ha separació de poders; de fet, alguns intenten que hi hagi sincronització de poders", ha expressat en la xarxa social.

També et pot interessar

stats