La Fiscalia recorre l'eixida de presó d'Iñaki Urdangarin

El ministeri públic argumenta en l’escrit que el permís "no compleix els requisits legals".

Urdangarin, després de complir el seuprimer dia de voluntariat
Urdangarin, després de complir el seuprimer dia de voluntariat / Rodrigo Jiménez (Efg)

La Fiscalia Provincial de Valladolid ha presentat un recurs d'apel·lació davant el jutge de vigilància penitenciària que va atorgar el permís a Iñaki Urdangarin per a realitzar un voluntariat fora de la presó de Brieva (Àvila).

El ministeri públic argumenta en l’escrit que el permís "no compleix els requisits legals". Així, explica que, d'una banda, "no té com a contingut un programa específic de tractament", i de l’altra, Urdangarin "no ha complit la quarta part de la condemna", que és de cinc anys i deu mesos de presó.

Aquest requisit sí que apareix com a exigència per a aplicar qualsevol altre benefici, tractament o activitat dins de la legislació penitenciària que implique una eixida de l'intern fora de la presó, segons ha aclarit la fiscal.

Entre els arguments, el ministeri públic ha explicat que l'intern no està sotmés a un règim d'aïllament imposat de manera forçosa per l'administració penitenciària i ha detallat que va ingressar voluntàriament i triant el centre penitenciari d'Àvila, "amb consciència plena de les condicions en què es desenvoluparà el compliment de la condemna".

Per a la fiscal, triar un compliment al marge de la resta de la població penitenciària implica, sens dubte, una soledat que no tenen altres reclusos, però dels informes no es dedueix que la situació “haja causat perjuís detectables en la persona o la personalitat del penat".

Urdangarin va eixir de la presó per primera vegada dijous passat, com a voluntari a l’Hogar Don Orione, a Pozuelo de Alarcón (Madrid). El marit de la infanta Cristina va ingressar el 18 de juny de 2018 per a complir una condemna de 5 anys i 10 mesos de presó per corrupció en el marc del cas Nóos.

D’altra banda, el jutjat de vigilància penitenciària número 1 de Valladolid ha establit aquest divendres que queda "terminantment" prohibit per a Iñaki Urdangarin qualsevol comunicació amb els familiars en l'horari establit d'eixides, fixades amb l'única fi de realitzar l'activitat de voluntariat.

També et pot interessar

stats