La Fiscalia manté investigacions en 19 residències de la Comunitat Valenciana

Aquesta setmana té previst arxivar-ne dues perquè la situació s’està estabilitzant.

La Fiscalia manté investigacions en 19 residències de la Comunitat Valenciana
La Fiscalia manté investigacions en 19 residències de la Comunitat Valenciana

La Fiscalia manté obertes diligències d'investigació preprocessal en 19 residències de la Comunitat Valenciana que han registrat un elevat nombre de morts a conseqüència de la Covid-19, encara que preveu arxivar-ne dues durant aquesta setmana.

En aquests moments, hi ha sota vigilància activa de control sanitari 28 residències a la Comunitat Valenciana: 8 a la província de Castelló, 7 a la d'Alacant i 13 a la de València. Segons les últimes dades aportades per la Conselleria de Sanitat, a hores d’ara hi ha algun cas positiu en 78 centres de majors de la Comunitat Valenciana, 12 a la província de Castelló, 32 a la d'Alacant i 34 a la de València.

La coordinadora de la secció Civil de València, Ana Lanuza, ha manifestat que la situació sembla estabilitzada, encara que continuen "sense abaixar la guàrdia", amb l'objectiu d'estar al costat de les famílies que "tant estan patint amb aquesta crisi sanitària".

Pel que fa a les incidències detectades, Lanuza ha posat de manifest que una de les residències s'ha queixat perquè no disposa de material suficient de protecció contra el coronavirus. Així mateix, a la fiscal li crida l'atenció el fet que una instal·lació en què s'ha registrat un nombre elevat de defuncions no ha sigut intervinguda mèdicament per Sanitat, ja que només se li va donar un reforç d'una infermera durant cinc dies, però cap metge.

Una altra residència ha traslladat que una infermera que els havien aportat com a reforç ja ha sigut retirada de les seues funcions. A més, la fiscal ha traslladat que un centre no pot fer front al pagament a proveïdors i, a més, han de contractar més personal, perquè la Conselleria no els paga el que els deu.

Ciutadans demana una comissió d'investigació sobre la gestió de les residències

Per la seua banda, Ciutadans ha demanat la creació d'una comissió d'investigació a les Corts sobre la gestió de les residències valencianes durant la pandèmia, en què compareguen la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, i el vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias.

També et pot interessar

stats