La fiscalia de l'Audiència Nacional s'oposa a la creació de l'Organització de Treballadores Sexuals (OTRAS)

El ministeri fiscal considera que l'aprovació d'aquest sindicat va ser en frau de llei.

Segons el ministeri fiscal, l'aprovació d'aquest sindicat va ser en frau de llei
Segons el ministeri fiscal, l'aprovació d'aquest sindicat va ser en frau de llei / Europa Press

La fiscalia de l'Audiència Nacional ha al·legat que l'Organització de Treballadores Sexuals (OTRAS) va ser creada "en frau de llei" per a regular "qualsevol activitat sexual", inclosa la prostitució, i per a finalitats diferents a les previstes de manera legal.

Aquest ha sigut l'argument del fiscal de l'Audiència Nacional, Benito Ejido, durant la celebració aquest dimecres 14 de novembre de la vista on s'ha analitzat el recurs presentat per la Comissió d'Investigació de Maltractaments a Dones i la Plataforma 8 de Març de Sevilla contra els estatuts del sindicat. Segons ha argumentat, "no és possible" la sindicació per a "l'exercici d'unes preteses relacions laborals" que "poden ser delictives". Ejido ha afegit que si el que es vol és legalitzar aquesta activitat hauria de fer-se per una altra via, i no per la judicial.

També estava prevista la celebració d'una altra vista per a abordar el recurs que va presentar l'associació pro drets humans L'Escola, dirigida en concret contra la inscripció del sindicat que va fer la Direcció General del Treball, però ha sigut suspesa fins que el tribunal haja dictat sentència sobre la legalitat dels estatuts de l'organització.

També et pot interessar

stats