La Fiscalia i l'acusació particular no recorreran davant del TSJCV l'absolució del cas Polop

El juí hauria de basar-se en les mateixes proves i el jurat podria arribar a la mateixa conclusió.

El jurat popular va absoldre els set acusats de l'assassinat de Ponsoda
El jurat popular va absoldre els set acusats de l'assassinat de Ponsoda

La Fiscalia i l'acusació particular del cas Polop, que representa les filles de l'exalcalde de la localitat Alejandro Ponsoda, assassinat el 2007, han informat que finalment no recorreran davant del TSJCV la sentència absolutòria que va dictar el jurat popular.

La fiscal del cas, Lourdes Giménez-Pericás, ha declarat que una hipotètica nul·litat del juí no implicaria un canvi en el veredicte del jurat, ja que la sentència es basa en la inexistència de “proves personals” i la “falta de credibilitat” del testimoni protegit, treballador del club on suposadament s'havia ordit el crim.

El lletrat de l'acusació particular, Vicente Guerri, ha explicat que si s'accepta el recurs, se celebraria un altre juí que dependria de les mateixes proves i de la fiabilitat que el nou jurat atorgue al testimoni protegit, fet pel qual la situació seria la mateixa que l'actual, ja que no hi ha cap indici nou.

Alejandro Ponsoda va ser assassinat a tirs a les portes de sa casa l'any 2007 i no hi va haver sospitosos del crim fins al 2009, quan un testimoni protegit va decidir parlar. Va ser quan la policia va detenir Juan Cano, el substitut a l'alcaldia, com a presumpte autor intel·lectual del crim.

També van ser detinguts un empresari, el gerent i un treballador del prostíbul de Finestrat on presumptament es va ordir l'assassinat, i tres sicaris que haurien sigut contractats per a matar-lo, segons el testimoni protegit. Tot i això, tots van eixir de la presó huit mesos després i el juí no ha tingut lloc fins a gener de 2020, més de dotze anys després.

També et pot interessar

stats