La Fiscalia investigarà el xat dels exmilitars que defensaven un colp d'Estat

Considera que en el grup s'aboquen manifestacions "contràries a l'orde constitucional".

Uniforme d'un membre de les forces armades
Uniforme d'un membre de les forces armades

La Fiscalia Provincial de Madrid ha acordat investigar el contingut de les converses d'un grup de WhatsApp de militars retirats de l'Exèrcit de l'Aire en el qual parlaven d'un colp d'Estat o, fins i tot, mostraven el seu desig d'"afusellar 26 milions" de persones.

La Fiscalia considera que en el grup denominat "el xat de la XIX de l'aire", figuraven missatges on s'"aboquen manifestacions totalment contràries a l'orde constitucional, fent al·lusions vetlades a un pronunciament militar", segons ha informat en una nota de premsa. Atés que no consta la presència de persones aforades en l'esmentat grup de WhatsApp, la Fiscalia de la Comunitat de Madrid va remetre les actuacions a la Fiscalia Provincial de Madrid, que és la competent i que practicarà les diligències que considere oportunes per a l'esclariment dels fets.

La ministra de Defensa, Margarita Robles, va posar en coneixement del ministeri públic el passat 3 de desembre aquests missatges per si pogueren ser constitutius de delicte. En el seu escrit, la ministra considera que correspon a la Fiscalia investigar l'"eventual rellevància penal" de la conversa privada entre militars ja retirats, "en defensa de la legalitat". I subratlla la seua voluntat de "salvaguardar l'honorabilitat i la pública estimació de les forces armades i dels homes i dones que les integren".

També et pot interessar

stats