La Fiscalia investigarà l’atenció donada a Teo, el jove amb obesitat mòrbida

L’actuació judicial es produeix després de la denúncia interposada per l'associació El Defensor del Pacient.

Teo, de 34 anys, va ingressar en l'Hospital de Manises el 7 d'agost per una insuficiència
Teo, de 34 anys, va ingressar en l'Hospital de Manises el 7 d'agost per una insuficiència

La Fiscalia Provincial de València ha obert diligències d'investigació penal per una possible denegació d'assistència a Teo Rodríguez, que pateix obesitat mòrbida i va arribar a pesar 385 quilos. L’actuació judicial es produeix després de la denúncia interposada per l'associació El Defensor del Pacient.

Rodríguez, de 34 anys, va ingressar en l'Hospital de Manises el 7 d'agost per una insuficiència, encara que va ser donat d'alta. Després d'un periple en un camió de mudances fins a la seua casa, on no va poder accedir, va ser traslladat a la sala d'espera de Pediatria del centre de salut, on va començar a sentir-se malament i va haver de ser novament traslladat a l'hospital, on continua ingressat.

El Defensor del Pacient va denunciar llavors el "vergonyós circ" ocasionat amb el trasllat del pacient i va criticar "el sofriment gratuït" que en la seua opinió l'hospital havia ocasionat al pacient i a la seua família. Així mateix, l'associació indica: "Si ara miraculosament ja hi ha solució per a ell, abans també n'hi havia; entre d'altres, haver-lo intervingut quan va arribar a 200 quilos".

L'associació va remetre un escrit a la Fiscalia en què li demanava que obrira una investigació d'ofici i depuració de responsabilitats per la possible denegació d'assistència a aquest pacient amb obesitat mòrbida. Segons l'escrit, aquest jove viu "sense cap qualitat" i es troba "en situació desesperant". Recorda, a més, que la seua patologia té intervenció i denegar-li-la "posa en risc la seua vida".

Segons la resolució remesa per l'associació, la Fiscalia assenyala que la denúncia interposada posa en relleu fets que podrien ser constitutius de delicte i per això obri diligències d'investigació penal i designa un fiscal instructor.

També et pot interessar

stats