La Fiscalia investiga per via penal una residència a la Comunitat Valenciana

Sanitat manté sota vigilància 28 geriàtrics, mentre que hi ha casos positius de coronavirus en 77.

La Fiscalia investiga per via penal una residència a la Comunitat Valenciana
La Fiscalia investiga per via penal una residència a la Comunitat Valenciana

La Fiscalia General de l'Estat manté obertes diligències d'investigació penal a 170 residències d'ancians de tota Espanya a causa de la pandèmia de la Covid-19, una d'elles a la Comunitat Valenciana.

Segons les últimes dades que ha proporcionat el ministeri públic, actualitzades a data del 25 de maig, en l'última setmana s'han incoat onze nous casos. Aquests procediments penals que ha obert la Fiscalia en els diferents àmbits territorials tenen com a origen denúncies interposades per partits polítics, particulars i associacions, entre altres.

Com cada setmana, la Comunitat de Madrid encapçala el nombre d'investigacions en curs amb 81 diligències, seguida de Catalunya (32) i Castella-la Manxa (20). La Comunitat Valenciana, amb només una, està a la cua del rànquing juntament amb La Rioja i Balears.

Més enllà de les investigacions penals, la Fiscalia també ha impulsat al voltant de 190 diligències de tipus civil que tenen per objectiu fer un seguiment de la situació de les residències i establiments de majors distribuïts per tot el país. Són actuacions preprocessals que s'obrin d'ofici en tots aquells geriàtrics que registren més de deu defuncions com a conseqüència de la Covid-19. Ara mateix, hi ha 19 residències valencianes investigades per via civil, encara que el ministeri públic n'arxivarà dues durant aquesta setmana.

Segons les últimes dades proporcionades per la Conselleria de Sanitat, ara per ara hi ha casos positius de coronavirus en 77 centres de persones majors. A més, es troben sota vigilància activa de control sanitari 28 residències: 8 a la província de Castelló, 7 a la província d’Alacant i 13 a la província de València. La coordinadora de la secció Civil de València, Ana Lanuza, assegura que la situació sembla estabilitzada, encara que continuen “sense baixar la guàrdia”.

També et pot interessar

stats