La Fiscalia investiga un pub de Benidorm per un possible delicte d'odi cap a persones amb discapacitat

Cermi ha posat dos denúncies a l'establiment perquè llogava persones amb nanisme per a actuar en espectacles i comiats de solter.

VÍDEO | La Fiscalia investiga un pub de Benidorm per un possible delicte d\'odi cap a persones amb discapacitat

Proliferen les denúncies contra un pub de Benidorm que ofereix llogar persones amb nanisme per a espectacles i comiats de solters. La Fiscalia ja ha obert diligències i investiga l'establiment, mentre que diversos col·lectius de persones amb discapacitat s'han mobilitzat per a erradicar una pràctica que consideren denigrant. Tot i això,  i l'associació de locals d'oci de Benidorm diu que aquest tipus de contractació és legal i, també, una tradició al municipi.

El Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi) de la Comunitat Valenciana ha denunciat l'establiment davant la Direcció General de Consum de la Generalitat i l’Ajuntament de Benidorm. 

“Es tracta d’un acte de disfòbia, un delicte d’odi contra persones amb discapacitat, amb displàsia òssia”, ha assegurat el president del Cermi a la Comunitat Valenciana, Luis Vañó, que ha indicat que aquestes denúncies s’uneixen a la presentada per l’organització estatal en la Fiscalia General de l’Estat.

També se suma a la denúncia que la Fundació Alpe Acondroplasia, que representa a persones afectades per aquesta modificació genètica que es manifesta com una disfunció del desenvolupament de l’esquelet (displàsia òssia).

Segons Vañó, van ser alguns clients del pub els que van denunciar els fets al Cermi a instàncies estatals, i que la Comissió va posar el cas en mans de la Fiscalia General de l’Estat. Serà la Fiscalia d’Alacant la que investigue aquest possible “delicte d’odi”.

En l’exterior del local i en la seua pàgina de Facebook, el pub de Benidorm havia penjat un cartell en el qual es llegia “Vol llogar un nan?”. 

“Tenien allí ersones amb displàsia òssia, alguns com a cambrers, però després hi havia una llista d’aquestes persones per a llogar-les en festes privades o comiats de solter”, segons ha explicat Vañó.

També et pot interessar

stats