La Fiscalia investiga d'ofici si va haver-hi delicte d'odi en el tracte a un passatger negre en el metro de València

El col·lectiu Uhuru ha convocat una concentració aquest dijous per a exigir "una resposta satisfactòria de Metrovalència".

Uns adhesius recorden la separació obligatòria per a asseure's en el metro amb motiu del coronavirus
Uns adhesius recorden la separació obligatòria per a asseure's en el metro amb motiu del coronavirus / Europa Press.

La Fiscalia de València investiga d'ofici per possible delicte d'odi l'altercat el passat cap de setmana en el metro de València amb un home negre que van retindre per, presumptament, un mal ús de la mascareta.

La fiscal delegada de delictes d'odi a València, Susana Gisbert, ha decidit, després d'analitzar l'incident, incoar diligències d'investigació d'ofici amb l'objectiu que s'aclarisquen els fets i s'acredite la identitat de les persones que van intervindre en l'incident.

En les imatges difoses en xarxes socials, que es van fer virals en poques hores, s'aprecia que dos vigilants són ajudats per dos passatgers que intenten immobilitzar i emmanillar l'home. Durant el forcejament, el subjecten del coll i el jove negre propina diverses patades al personal de seguretat, a qui crida "racista", mentre alguns testimonis demanen al personal que el solten.

Després de conéixer-se l'incident, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) també ha obert una investigació per a esclarir el que va passar i ha sol·licitat el registrament complet de les càmeres de seguretat per a analitzar tota la seqüència amb la finalitat de determinar el detonant de l'incident, i s'ha sol·licitat un informe a l'empresa de seguretat per a prendre les mesures que siguen necessàries.

Convoquen una concentració contra l'agressió

El col·lectiu Uhuru ha convocat una concentració aquest dijous, a les 19:00 hores, a l'estació de metro de Colom de València "per a exigir una resposta satisfactòria de Metrovalència". Amb el lema "Cap agressió racista sense resposta", demanen disculpes públiques, a més de les sancions en cas de concloure's abús dels guàrdies de seguretat.

També et pot interessar

stats