Fiscalia denuncia una tuitera per publicar un vídeo fals sobre menors no acompanyats

Segons el Codi Penal, les persones que inciten a l’odi per motius racistes poden ser castigats amb fins a quatre anys de presó.

Persones utilitzant telèfons mòbils, en una imatge d’arxiu
Persones utilitzant telèfons mòbils, en una imatge d’arxiu / Robin Worrall (Unsplash)

Les xarxes socials són utilitzades diàriament per a publicar vídeos falsos que ataquen col·lectius vulnerables. Un d’ells va ser publicat per una tuitera que acusava un grup de menors immigrants d’agredir la seua professora, una peça que realment va ser gravada al Brasil el maig de 2019 i que ha denunciat la Fiscalia de Barcelona.

Aquesta és la primera iniciativa legal del Ministeri Públic contra les notícies falses a Espanya, la qual acusa la internauta de difondre un vídeo fictici que atribuïa actituds violentes a un grup de menors estrangers no acompanyats. 

En la seua querella, que investiga un jutjat de Sant Feliu de Llobregat (Barcelona), el ministeri públic li atribueix un delicte contra els drets fonamentals. Segons l’article 510 del Codi Penal, les persones que inciten a l’odi contra un grup per motius racistes, d’ideologia, religió o situació familiar, poden ser castigats amb una pena de presó d’un a quatre anys i multa de sis a dotze mesos.

També et pot interessar

stats