La Fiscalia demanda Renfe per discriminar passatgers amb mobilitat reduïda

El ministeri públic denuncia que els usuaris amb discapacitat o mobilitat reduïda estan desemparats en el servei de rodalies de València.

Estació del servei de rodalies de València.
Estació del servei de rodalies de València.

La Fiscalia Provincial de València ha interposat dos demandes davant dels jutjat de Primera Instància i del Mercantil contra entitats del Grup Renfe "en defensa dels usuaris amb discapacitat i mobilitat reduïda" en la prestació del servei de rodalies a València. 

Les demandes han sigut interposades arran de la denúncia que va presentar la Confederació de Persones amb Discapacitat Física i Orgànica de la Comunitat (Cocemfe CV). Aquesta entitat assegura que les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda es troben en una situació de desemparament i discriminació per incompliment de l'obligació legal de garantir les condicions bàsiques d'accessibilitat i no discriminació.

Segons Cocemfe, les reclamacions dels passatgers evidencien la impossibilitat d'accedir al servei de rodalies de Renfe per part de les persones amb la mobilitat reduïda en igualtat de condicions a causa del desnivell existent entre el tren i l'andana i a l'escassedat de trens adaptats.

En la demanda davant els jutjats de Primera Instància s'ha exercitat una acció en defensa dels drets fonamentals per no discriminació de les persones amb discapacitat i mobilitat reduïda. També, en la demanda interposada davant del Mercantil s'ha exercitat una acció col·lectiva de casació en defensa dels drets dels consumidors i usuaris vulnerables per discapacitat i mobilitat reduïda.

També et pot interessar

stats