La Fiscalia demana el primer veredicte del jurat del crim Sala perquè no el recull la sentència

El ministeri públic i l’acusació particular decidiran posteriorment si recorren contra la sentència davant el TSJCV.

Foto de portada: Imatge d'arxiu d'una sessió del juí

La Fiscalia d’Alacant reclamarà al secretari judicial el primer veredicte del jurat popular que finalment va declarar no culpable a l’únic acusat pel crim de la viuda de l’expresident de la CAM, María del Carmen Martínez. Així ho ha acordat la junta de coordinació de la Fiscalia, després de comprovar que l'acta del primer veredicte, que la magistrada va tornar al jurat, no consta en la sentència emesa per la jutge. 

Aquest era un dels dos aspectes de la recta final del juí que estudiava el ministeri públic per considerar que podrien incórrer en un trencament de forma del procés i, per tant, generar indefensió. Posteriorment, la Fiscalia i l’acusació particular decidiran si recorren contra la sentència davant la Sala civil i el Penal del Tribunal Superior de Justícia (TSJCV).

L’únic acusat del crim i gendre de la víctima, Miguel López, va ser declarat no culpable per sis vots contra tres. El jurat va emetre el seu veredicte tres dies després d’iniciar les deliberacions. No obstant això, dos dies abans, el jurat van arribar a un primer veredicte que va ser tornat per la magistrada. La jutge va considerar que hi havia errors en les contestacions a les preguntes 'objecte del veredicte'

El jurat va dictar un veredicte exculpatori emparant-se en el principi de presumpció d'innocència, ja que no va trobar "proves incriminatòries sobre l'autoria" de López. El jurat esgrimeix que ningú va veure al processament cometre el crim i que tampoc s'ha acreditat que disparara cap arma, perquè va donar negatiu en la prova de parafina. A més, no es van trobar restes seues d'ADN en l'escenari del crim, encara que sí d'una tercera persona d'identitat desconeguda. 

La resolució judicial també considera provat que el gendre de la víctima havia abandonat el concessionari de vehicles a les 18:38 hores, és a dir, abans que es produïeren els trets, entorn de les 18:55 hores.

També et pot interessar

stats