La Fiscalia demana un any de presó per a un home per insults racistes a l'amo d'un bar de València: "Aneu-vos-en a la selva"

El ministeri públic li atribueix delictes de desobediència i/o resistència a agents de l'autoritat, delicte lleu d'amenaça i delicte d'odi

Vehicle de la Policia Nacional
Vehicle de la Policia Nacional / Europa Press

La Fiscalia Provincial de València sol·licita un any i dos mesos de presó per a un home per dirigir insults racistes a l'amo d'un bar de València després de perdre un euro en una màquina expenedora de tabac, amb els crits de “Negre de merda. Aneu-vos-en a la selva”.

Així es desprén de la qualificació fiscal, en la qual el ministeri públic atribueix a l'acusat, per a qui sol·licita l'obertura de judici oral, els delictes de desobediència i/o resistència a agents de l'autoritat, delicte lleu d'amenaça i delicte d'odi.

Els fets es remunten al 16 de gener de 2022, quan l'home es trobava en un bar del carrer José Soto Micó de València. L'acusat va comprar un paquet de tabac en la màquina expenedora del local i, en retornar-li el canvi, va pensar que li faltava una moneda d'euro, que li va reclamar al propietari del bar.

L'amo li va manifestar llavors que havia de demanar l'euro a l'empresa propietària de la màquina, la qual cosa va donar lloc a una discussió. L'acusat va començar a dir-li expressions com “Negre de merda, et mataré”; “Negres de merda, aneu-vos-en a la selva”.

El propietari del local va cridar a la Policia i fins a la zona es van desplaçar dos agents, davant dels quals l'acusat va seguir amb expressions com "aquests negres no em roben, no saben aquests negres que jo sí que soc espanyol".

Els agents el van traure de l'establiment, però l’home va intentar accedir-hi fins a tres ocasions, fins que aquest va abandonar la zona. Els policies van marxar i llavors va tornar l'home, que des de l'exterior del bar li feia gestos de tallar-li el coll a l'amo.

També et pot interessar

stats