La Fiscalia demana sis anys de presó a l'excúpula d'iDental

Se'ls acusa d'un delicte continuat contra la Seguretat Social per valor de 23,8 milions d'euros.

La Fiscalia demana sis anys de presó a l\'excúpula d\'iDental
La Fiscalia demana sis anys de presó a l'excúpula d'iDental

La Fiscalia de l'Audiència Nacional demana penes de sis anys de presó i una multa de 46,1 milions d'euros per als empresaris Antonio Javier García Pellicer i Vicente Castañer Blasco, màxims responsables del Grup iDental, per un frau a la Seguretat Social entre 2015 i 2018. L'organisme també sol·licita la mateixa pena de presó per als directius Luis Sans, i els germans José María i Juan Garrido López, a qui els demana una multa de 90,3 milions d'euros.

De la mateixa manera, demana tres anys de presó contra José Luis González Sánchez i Domingo Bejarano, i multes de 41,9 i 3,2 milions d'euros, com a col·laboradors de la trama.

La causa distingeix dues etapes en el frau d'iDental, una primera en la qual es van acumular 8,5 milions de deute, i una segona en què es va arribar fins als 16,6 milions. En total, es defraudaren uns 23,8 milions d'euros, quantitat que la Fiscalia reclama, en concepte de multes, multiplicada per set. A la causa, a més, també se suma un tercer període, quan es va tractar de repetir l'estafa amb l'Institut Odontològic Associats (IOA), en el qual els impagaments van ser d'1,7 milions.

Després de la presentació dels escrits d'acusació, a finals d'octubre, el jutge del cas, José de la Mata, va dictar l'obertura de juí oral per aquests fets, que seran els primers relacionats amb el cas iDental pels quals seran jutjats. Segons De la Mata, el Grup iDental va començar a acumular irregularitats quan García Pellicer i Vicente Castañer ocupaven els càrrecs de responsabilitat en les empreses de la trama. Irregularitats que van continuar creixent després del relleu d'aquests i el nomenament de González Sánchez.

També et pot interessar

stats