La Fiscalia demana sis anys de presó a Fernando Roig per frau fiscal en les obres de l'estadi del Vila-real CF

Acusa Roig i dos consellers de l'equip de defraudar més de mig milió d'euros en IVA pels treballs de remodelació.

Fernando Roig, president del Vila-real CF
Fernando Roig, president del Vila-real CF

La Fiscalia ha sol·licitat una pena de sis anys de presó per al president del Vila-real CF, Fernando Roig, per un frau fiscal en la realització d'unes obres a l'estadi entre els anys 2004 i 2005, que estima en 525.440 euros. En el procediment judicial hi ha dotze persones encausades entre les quals, a més de Roig, figuren els consellers de la societat anònima esportiva Manuel Llorca i Miguel Pérez.

El ministeri públic els atribueix dos delictes contra la Hisenda Pública en concurs amb falsedat en document mercantil en els anys 2004 i 2005. A més de la pena de sis anys de presó, els demana el pagament d'una multa d'un milió d'euros, segons la qualificació fiscal. Als altres sis acusats en el procediment els sol·licita tres anys de presó i el pagament d'una multa de 525.000 euros com a cooperadors necessaris.

Els fets es remunten als anys 2004 i 2005, quan es va projectar la construcció d'una nova graderia i l'elevació d'una nova planta a la ciutat esportiva del Vila-real CF i la reforma de l'estadi del Madrigal. L'escrit d'acusació del ministeri públic veu indicis d'una maniobra societària i l'emissió irregular de factures per a eludir el pagament de l'IVA corresponent als treballs.

L'Agència Tributària ha determinat el presumpte frau, mitjançant aquestes maniobres, en 187.840 euros durant l'exercici fiscal de 2004 i de 337.600 euros en el de 2005. La investigació està acabada i s'ha ordenat l'obertura de juí oral al febrer. La data encara no s'ha fixat.

Es dona la circumstància que Fernando Roig també està sent investigat per un jutjat de Castelló en una causa oberta a l'expresident de la Diputació Provincial Carlos Fabra en relació amb una possible ocultació de patrimoni. L'empresari i president del grup Pamesa està imputat per prestar a la família de l'exdirigent del PP 1,4 milions d'euros l'any 2013 "a fons perdut".

També et pot interessar

stats