La Fiscalia demana que s'arxive la causa per la mort d'una clienta del restaurant Riff

No veu relació entre la defunció i la gastroenteritis que va patir després de menjar bolets en el restaurant.

La Fiscalia demana que s\'arxive la causa per la mort d\'una clienta del restaurant Riff
La Fiscalia demana que s'arxive la causa per la mort d'una clienta del restaurant Riff

La Fiscalia Provincial de València ha demanat al jutjat d'instrucció número 1 que arxive la causa oberta per la mort d'una dona després de menjar al restaurant Riff en no veure relació entre la defunció i la gastroenteritis que va patir. El marit i el fill, de 12 anys, van presentar també intoxicació, però amb una evolució bona.

Després de la defunció, el jutjat va obrir una investigació per si hi havia relació entre la ingesta alimentària d'uns bolets i la possibilitat que aquests li provocaren un quadre de gastroenteritis que finalment la va portar al fatal desenllaç.

L'estudi histopatològic de la dona i l'informe definitiu de l'autòpsia assenyalen que la mort va derivar d'un procés patològic propi de la morta. Consideren que possiblement va patir una gastroenteritis relacionada amb el consum previ dels bolets, però estimen que aquesta no va revestir la gravetat suficient com per a ser causa fonamental de la mort.

Sobre aquest tema, detallen que la morta ja patia alteracions cerebrals i renals prèvies que van poder desencadenar la mort sobtada.

Per tot això, es conclou que no pot afirmar-se que la gastroenteritis hipotèticament causada per la ingesta dels bolets de la classe múrgola siga causa directa i única de la mort.

El fiscal entén que en aquest cas no existeix una conducta perillosa per part de cap persona en el fet de servir i cuinar un aliment "totalment regular" i admés per la normativa existent.

També et pot interessar

stats