La Fiscalia demana que s’aparte els dos magistrats del ple del Constitucional amb el mandat caducat

El ministeri públic suggereix que es recuse a Trevijano i Narváez abans de resoldre la suspensió del ple del Senat

Façana del Tribunal Constitucional
Façana del Tribunal Constitucional / Europa Press

La Fiscalia ha demanat al Tribunal Constitucional (TC) que aparte els dos magistrats amb el mandat caducat del ple que ha de resoldre aquest dimecres la impugnació del Senat contra la paralització de la tramitació de les dues esmenes parlamentàries sobre el Consell General del Poder Judicial i el mateix tribunal.

En un escrit presentat aquest dimecres, el ministeri públic ha sol·licitat que s'òbriga un incident de recusació contra el president, Pedro González-Trevijano, i el magistrat Antonio Narváez, perquè s'aparten de la decisió que el ple ha de prendre.

Donada la fragmentació del tribunal en aquest cas, si s'aparta els dos magistrats, els números serien favorables al sector progressista, per cinc a quatre. Per això aquesta qüestió resultaria crucial per a revertir la decisió que el tribunal va adoptar edilluns i permetre així al Senat incloure aquestes esmenes en la votació de dijous.

La Fiscalia al·lega "la inqüestionable vinculació directa dels citats membres del ple amb l'objecte de tramitació parlamentària sobre la qual es projecta el recurs d'empara [...]. Resulta objectivament inqüestionable la incidència automàtica d'aquesta norma en la situació personal/professional de tots dos en cas que arribara a aprovar-se".

"Aquesta circumstància [...] constitueix un factor innegablement condicionant de l'aparença d'imparcialitat que de manera constant i emfàtica invoca el Suprem i el mateix Constitucional", afig l'escrit.

Els magistrats es reuneixen d'urgència aquest dimecres a la vesprada per a debatre i votar si mantenen la mesura cautelaríssima, sol·licitada pel PP i acordada dilluns pel TC, una vegada que el Senat ha sol·licitat que es resolga aquesta impugnació abans de demà, quan està previst que el ple de la cambra alta vote la proposició de llei, de la qual, de moment, s'han retirat les esmenes.

Sobre aquest cas, la Fiscalia considera que "la queixa del Senat està ben fundada", sosté que "la decisió del TC s'ha adoptat amb urgència i inexistència de precedents" i "alerta del perill que aquesta actuació establisca un precedent".

També et pot interessar

stats